Velkommen til Fyns nye musikefterskole med fokus på Kreativitet og Bæredygtighed, Faglighed og Fælleskab!

OM BAARING EFTERSKOLE

Baaring Efterskole vil i skolens undervisning og dagligdag skabe et musisk/kunstnerisk, innovativt og bæredygtigt miljø med rum til fordybelse, fællesskab og kreativitet.

Vi vil skabe et inkluderende frirum, hvor unge kan udvikle sig personligt, fagligt og kunstnerisk.

Et ståsted i midten af Danmark hvor unge bliver inspirerede til at virkeliggøre idéer og drømme sammen med andre i en demokratisk, bæredygtig og kreativ verden lige midt i et lille aktivt lokalsamfund fuld af skaberkraft.

OM DET MUSISKE OG FAGLIGE

Vores efterskole kan favne både de dygtigste musiske elever og de nystartede. Derfor er det et must for os at lærerne har den rette uddannelsesmæssige baggrund og de rette faglige forudsætninger for at inspirere og tage ansvar for elevernes udvikling. Derfor er musikunderviserne alle uddannede fra musikkonservatoriet og de boglige undervisere seminarieuddannede, og dermed specialiseret til at give den bedste undervisning indenfor hvert fag. Du kan vælge musik hele vejen igennem, eller du kan vælge at prøve nogle andre ting af i dine side- og valgfag. Netop denne kombination gør det muligt stadig at få kvalificeret musikundervisning på individuelt niveau, som kun konservatorieuddannede undervisere kan give samtidig med, du fordyber dig i andre spændende tilbud.

Vi har et mål med hver enkelt elev, og en ambition om, at de skal flytte sig musisk, fagligt og åndeligt, alt efter hvad udgangspunktet er til at begynde med. Det vigtigste er bevægelsen imod noget og det at flytte sig. Vi mener lysten skal drive værket! Derfor har vi en ny slags konstellation, der hedder hoved-, side-, og valgfag, så eleven frit kan bygge sit eget skema, og derved selv få større indflydelse på sit skoleår. Vi har stadig masser af fællestimer og obligatoriske musikfag, men du har bare større valgfrihed med vores nye, unikke konstellation.

OM BÆREDYGTIGHEDSTANKEN

Vi vil gerne gøre vores til, at de kommende generationer har et godt udgangspunkt for at handle og leve mere bæredygtigt i overensstemmelse med vores relativt sårbare jordklode.

Unge mennesker er på alle måder i en alder, hvor man kan præge med bedre vaner, større omtanke og en sundere livsstil og større livsglæde.

Vi vil vælge den oplysende vej, ikke den belærende, og vi tror på, at vi ved at ved at starte med os selv, kan vise den rette vej for andre, og på længere sigt skabe en bedre og mere bæredygtig verden. Bæredygtighed er ikke kun fra jord til bord, men også at arbejde med det hele menneske, så man bliver bedre rustet til at begå sig i samfundet, udvikle sig i den retning man ønsker og virkeliggøre sine idéer og tanker. Hos os gælder bæredygtig hele vejen rundt.

Besøgsdage

Kom forbi Baaring og hør hvad vi kan tilbyde, når du vælger et efterskoleår for fuld musik.

Læs mere og tilmeld dig her