LÆS OM FAGLIGHED OG UNDERVISNING HER

9. KLASSE – 10. KLASSE

PRØVEFRI 10. KLASSE

Vi er en ambitiøs, boglig efterskole og har stor fokus på elevernes faglige udvikling og niveau. Derved får du de bedste forudsætninger for at gå videre i uddannelsessystemet.

Vores læringsmiljø er præget af tillid, respekt og tolerance, og veksler mellem traditionel klasseundervisning og en projektorienteret tilgang, hvor der er mulighed for ekstra fordybelse.

Vi tilbyder 9. og 10. klasse med niveaudeling/differentieret undervisning, så der er flere ressourcer, hvis du enten har brug for ekstra hjælp, eller gerne vil udfordres ekstra på din faglighed.

Derudover tilbyder vi en prøvefri 10. klasse med flere forskellige projektforløb og fokus.

For alle de prøveforberedende fag gælder det, at folkeskolens formål i de enkelte fag også gælder for fagene på Baaring Efterskole & Højskole.

Fagene følger således ”Fælles Mål” og ”Vejledende forslag til læseplan”.

Lærerne udarbejder sammen med eleverne en årsplan i henhold til ovenstående. Undervisningen i 9. klasse er rettet mod folkeskolens afgangsprøver (FSA) og undervisningen i 10. klasse er rettet i mod folkeskolens 10. klassesprøve /FS10).

Sprog

På Baaring Efterskole brænder vi for sprog!

Vi tilbyder høj faglig undervisning i de fire forskellige fremmedsprog: engelsk, tysk, fransk og spansk, samt en meget hands-on undervisning.

Vi skal bruge alle vores sanser, når vi lærer sprog og på Baaring Efterskole skal vi derfor bla. afholde nogle af de forskellige landes mærkedage med dertilhørende mad, som vi selv fremstiller i køkkenet.

Rejser

Island er med et hurtigvoksende og hipt musikliv lige så berømt for sin musik som for sine gejsere og vulkaner.

Vi skal udforske musikken og den specielle vibe, der er i Reykjavik: Vi skal nemlig besøge musikfestivalen AIRWAVES, hvis hovedformål er at fremvise ny islandsk og international musik.

Derudover skal vi selvfølgelig også bade i den berømte Blå Lagune med det lækre, varme og mineralholdige vand. Vi skal også opleve hvad der sker med vores kreativitet, når vi står midt i den barske islandske natur.

For når du lever og mærker dig selv blomstrer kreativiteten, sange bliver til og hele verden ligger for dine fødder…

Fællestimer

Vores fællestimer kan variere, men centralt er selvfølgelig bæredygtighed, demokrati, debatter og livsoplysning.

Vi sætter også fokus på den mundtlige fortælletradition og ved vores daglige morgensamlinger orienterer vi os inde og ude i verden.

Alt sammen er det med til at styrke vores fællesskab og selvforståelse. Vi har også masser af fælles musikfag, se nærmere under Øvrige Musikfag!

Fagdage

Ind i mellem vores sædvanlige skema plukker vi dage ud og fordyber os.

Det kan enten være i hovedfagsundervisningen, de enkelte boglige fag eller noget helt tredje. Fordybelse er vigtigt, og man kan nå længere på 8 timer samme dag, end man kan med 2 timer i 4 uger.

Typisk vil dagene have et tema. Det kunne f.eks. være digte fra 70’erne (hvis der arbejdes i faget dansk) og Blues (hvis der arbejdes i faget musik).

Jeg valgte Baaring musikefterskole grundet den seriøsitet der er omkring musikken.

Du har plads til at drømme og gøre musikken til lige præcis det som man gerne vil have den til at være.

Jeg spiller fortsat masser af musik og havde nok ikke holdt ved, hvis det ikke var for Baaring efterskole.

Frederik Blicher, årgang 17/18