Hovedfag

Fælles for alle linjer pr. uge.

Hovedfag – 4 timer/uge
Sidefag – 3 timer/uge
Valgfag – 2 timer/uge

Soloundervisning – 1/2 time/uge
Musikteori/hørelære – 1 time/uge
Bæredygtig Musik – 2 timer/uge

Fællessang – 1 time/uge
Korprojekter – 1 time/uge
Musikprojekter – 3 timer/uge

BAND / SAMMENSPIL / GENREKENDSKAB / IMPROVISATION

Musikerhovedfag er til dig, der vil indgå i bandsammenhæng som instrumentalist.

Med 4 ugentlige lektioner er der tid til at gå i dybden med kunsten at spille sammen, samt få opøvet repetoire til vores koncerter og caféarrangementer. Alle typer instrumenter er velkomne.

Rytmisk musik er baseret på improvisation og interaktion mellem musikerne.

Med udgangspunkt i det skabende og umiddelbare skal der spilles, lyttes, grines, leges og svedes gennem processen, for at opdage, hvad der virkelig får musikken til at swinge.

Alle musikerelever placeres på sammenspilshold, der i sammensætning tager hensyn til den enkeltes forudsætninger.

Sanger

PERFORMANCE / BAND / SANGTEKNIK / VOKALKOR

Stemmens potentiale skal udforskes og eleven udvikler sine evner som sanger i en fælles proces med andre.

Der skal eksperimenteres med stemmens musikalske udtryk og forskellige vokale roller.

Sangerhovedfag indebærer undervisning i forskellig sangteknik, stemmepleje, performance, teatersang, improvisation og vokalkor, samt regulær bandundervisning i samarbejde med musikerfaget.

Alle vil blive tilknyttet et sammenspilshold hvor man vil indgå som solist og korsanger. 2 ugentlige lektioner i hovedfaget + 2 ugentlige lektioner med band

Sangskriver

TEKSTSKRIVNING / KOMPOSITION / FØLELSER / NÆSTE HIT

Sangskriverfaget omhandler alle facetter af sangskrivningens kunst og byder på undervisning i tekstskrivning, sammensætning af akkorder, skrive- & kompositionsøvelser.

Sang arrangement samt inspiration fra vores tilknyttede undervisere der alle har en aktiv sangskriverkarriere og masser af erfaring at øse ud af.

4 ugentlige lektioner, undervisning både på hold og individuelt.

Målet er at give eleven midler til at fortælle alle de historier de måtte have på hjertet og i ærmet.

Sangskriver linjen på efterskole

Producer

INDSPILNING / LYDMIX / MIKROFONER / MUSIKPRODUKTION

Musikproduktion er mindst ligeså vigtigt som aktivt at udøve musikken.

Her arbejder vi med indspilningsteknik, kendskab til mikrofoner og andet grej.

Hvad er et hit, og hvorfor er det et hit, hvilke virkemidler har produceren at gøre godt med i en professionel indspilningssituation?

Hvad løfter sangen og hvilken retning skal nummeret tage?

Undervisningen foregår i vores eget studie og drejer sig om indspilningsteknik, læren om mikrofontyper og placering.

Producereleverne tager kørekort til studiet og det kan frit benyttes i fritiden. Vi arbejder typisk med programmet Pro Tools og undervisningen er fordelt på 4 ugentlige lektioner – både på hold og individuelt.

Elektronisk musik

TRACKS / BEATS / LYDKUNST / LIVE PERFORMANCE

Roder du med Ableton Live eller lignende?

Synes du Midi er fedt?

Ønsker du at bruge din computer som instrument til at lave dine egne tracks og beats?

Vi arbejder med alle aspekter af computermusik og beats samt kendskab til lyd og lydafvikling generelt med masser af både teori og praksis.

Elektronisk musik

Bedste Musikefterskole i Danmark

“Jeg valgte Baaring ( efterskole på Fyn ) fordi man her samledes om to af de ting, der for mig er nogle af det vigtigste, musik og nogle at dele den med.

Det er det fedeste når både elever og lærere dyrker netop det man selv er så glad for”

Sigrid Andersen, årgang 15/16